Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
masło 2 łyżki
cebula 3 szt
mięso mielone wołowo-wieprzowe 250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
woda zimna 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka.

Posiekaną cebulę dusimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mięso mielone i przy pomocy szpatułki rozdrabniamy je. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy i zalewamy różyczki kalafiora.

Do garnka wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem około 30 min.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:21
Kalafiora uwielbiam w każdej postaci. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak