KARMINADLE - kotlety mielone po śląsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bułka

    1 poznańska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku lub w wodzie aż napęcznieje. Odsączmy.
Cebulkę kroimy bardzo drobno. Mieszamy wszystko razem, mięso, bułkę, jajko i cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy w z obu stron na oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
remprzem 26.05.2010 22:50
Zapomniałam dodac ,że po uformowaniu kotlecików obsypać bułka tartą i dopiero smazyć na patelni.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat