Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytus 0,5 l
woda 1 l
cukier 10 dkg
cukier wanilowy łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

Cukier zrumienić na karmel. Wodę zagotować i rozpuścić w niej karmel i cukier waniliowy, dodać szczyptę soli i ostudzić.Zmieszać z spirytusem. Pozostawić na co najmniej 3 dni do przetrawienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak