Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowe wafle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa kajmakowa 2 opakowania
masło lub margaryna 1 kostka -miękkkie
wafle tortowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowe wafle

Margarynę ucieramy na puszystą masę i powoli dodajemy do niej masę kajmankową. Składniki ucieramy. Gotową masą karmelową smarujemy kolejno blaty wafli ( u mnie 4 warstwy). Gotowy wafel dociskamy i odstawiamy tak doscisniety az warstwy sie połaącza. .Nstepnie kroimy w kostkę , smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.11.2015 09:56
podobne robi moja mama,pyszotka :)
molanka 08.11.2015 19:50
Pyszne domowe wafelki
agaK. 08.11.2015 17:10
Fajne, własnej roboty są najlepsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak