Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowe batoniki ryżowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
cukierki krówki 250 g
Pianki marshmallow 250 g
ryż preparowany 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowe batoniki ryżowe

1. Przygotowujemy blaszkę, którą wykładamy papierem do pieczenia.



2. W garnku o grubym dnie topimy masło z krówkami. Dodajemy piani i mieszamy do rozpuszczenia.



3. Szybko mieszając wsypujemy ryż i wykładamy do przygotowanej blaszki. Dociskamy zwilżoną dłonią.



4. Blaszkę umieszczamy w chłodnym miejscu i po ok 1-1,5 h masę kroimy w kostkę.



5. Gotowe batoniki przechowujemy w suchym zamkniętym pojemniku. Nie przechowujemy ich w lodówce, ponieważ mogą zawilgnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 03.10.2014 00:09
ciekawy przepis, warto skorzystać
malaczarna23 02.10.2014 18:19
Ale super pomysl:) musza smakowac rewelacyjnie
krystyna330 02.10.2014 13:10
Smacznie wygląda :)
Wiktoria29 02.10.2014 09:03
chętnie bym się poczęstowała
Ewelina1991 02.10.2014 08:38
pyszne batoniki
VioletoweKucharzenie 02.10.2014 08:20
pyszności!
gibli 02.10.2014 07:04
to coś dla mnie)
zabcia117 02.10.2014 06:55
Pysznie wygląda!
patryska76 01.10.2014 23:38
Ale narobiło mi się ochoty! :)
Gracer 01.10.2014 23:24
Świetny przepis !
Lis 01.10.2014 23:23
Pyszne batoniki:)
stokrotka 01.10.2014 23:17
świetny pomysł na deser
bhb8 01.10.2014 23:03
wyglądają apetycznie :)
Iwusia 01.10.2014 22:50
zjadłabym takie
Jadwiga/Jaga85 01.10.2014 22:33
Pyszniutkie są!
cris04 01.10.2014 21:55
Tojest pyszne!
wwwiolka 01.10.2014 21:29
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak