Karmelki Andzi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    6 łyżek
  • śmietana kremówka

    1,5 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • miód

    3/4 szklanki
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki włożyć do garnka (najlepiej z grubym dnem). Zagotować na wolnym ogniu. Gotować około 40 minut często mieszając. Masa powinna mieć kolor nieco ciemniejszy niż krówki. Pojemik np. po lodach wyłozyć papierem do pieczenia i wlac masę. zostawić do zastygnięcia na około 1,5 godziny. Po tym czasie pociąć masę na kwadraciki wielkości cukierków lub w pałeczki. Owinąć w papierki lub folię.
Smacznego!!!

--> karmelki można przechowywać do 2 tygodni jednak po tygodniu są już twardsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 21.11.2011 10:10
mniam te słodkości są pyszne..
suzana 10.04.2011 15:34
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat