Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3-4 szt
  • groszek zielony

    1 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • ser pleśniowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Groszek płuczemy , wrzucamy do rondelka , wsypujemy łyżeczkę cukru , gotujemy 5-6 minut.
Krok 2 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Buraczki gotujemy ze skórką.
Krok 3 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Groszek po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 4 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Ugotowane buraczki przelewamy zimną wodą , zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 5 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Obieramy ze skóry , kroimy na małe kawałki.
Krok 6 - Karmelizowane buraczki z groszkiem i serem pleśniowym foto
Buraczki przesmażamy na łyżce masła, karmelizujemy z cukrem trzcinowym.Dodajemy groszek , mieszamy.Podajemy posypany serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 17.04.2015 18:12
ser bardzo dobrze komponuje się smakowo z buraczkami
Stenka 15.04.2015 21:47
ciekawy przepis
gosia1988 15.04.2015 19:51
na pewno smaczne
ilka01 15.04.2015 19:02
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat