Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowana marchewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode małe marchewki 10 szt
cukier puder 1 łyżeczka
masło 1,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowana marchewka

Marchewki umyć i obrać. (Ja akurat kupiłam mini marchewki mrożone ich nie trzeba myć). Osuszyć i obtoczyć w cukrze pudrze. Na patelni rozpuścić masło i smażyć marchewki, obracając je tak, żeby równomiernie się zarumieniły z każdej strony. Można podawać na ciepło jako dodatek do obiadu, ale marchewki sprawdzają się świetnie również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

15.08.2013 11:34
Beata Cyfra, która poniżej pozostawiła komentarz, to chyba ktoś bliski dla autorki przepisu, bo w profilu ma dokładnie zdjęcie tych marchewek!!! ciekawe!!!!!!!!!!!!!!!!
MagdaXXX 17.05.2013 20:31
bardzo fajny pomysł
Boska_Agatka 14.05.2013 21:54
pyszne polecam serdecznie
Cyferku
Cyferku 14.05.2013 21:48
moja wnuczka uwielbia takie marchewki
Renata9 14.05.2013 21:38
jeszcze kandyzowanych marchewek nie jadłam
meg1984 14.05.2013 21:33
ciekawa jestem jak takie marchewki smakują, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak