Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowana czerwona cebula

5.0
(120)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 500 gramów
oliwa 2 łyżki
miód 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowana czerwona cebula

Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka czerwoną cebulę - cały czas mieszając. Następnie dodać sól, pieprz oraz miód - przesmażyć kilka minut, po czym dodać ocet balsamiczny i smażyć kolejne 15 min, mieszając co kilka minut.

Odstawić do wystudzenia.

Podawać jako dodatek np. do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 28.01.2015 13:56
Idealna do mięska
brioszka 28.01.2015 10:04
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak