Karmelizowana cebula

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    500 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka cebulę - cały czas mieszając. Następnie dodać sól, pieprz oraz miód - przesmażyć kilka minut, po czym dodać ocet balsamiczny i smażyć kolejne 15 min, mieszając co kilka minut.
Odstawić do wystudzenia.
Podawać jako dodatek np. do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magda1976 28.01.2015 13:56
Idealna do mięska
brioszka 28.01.2015 10:04
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat