Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn wędzony smażony na maśle

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony karmazyn 500 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
masło klarowane 1-2 łyżki
cytryna
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn wędzony smażony na maśle

Tuszę karmazyna rozłożyć na połowę na dużej desce, wyjąć kręgosłup i drobniejsze ości, a mięso podzielić na segmenty.

Na patelni stopić klarowane masło i przełożyć rybę. Posypać granulowanym czosnkiem, odrobinką soli i świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.
Smażyć kilka chwil co jakiś czas mieszając.

Ułożyć przełożyć na talerz i skropić świeżym sokiem z cytryny.Podawać od razu z dodatkiem świeżej bagietki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak