Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
marchew 2
pietruszka
cebula
por (biała część)
kostki pieczeniowe 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
szałwia kilka listków
tymianek kilka listków
natka pietruszki
sól
pieprz
mąka gryczana 1-2 łyż
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Warzywa dokładnie oczyszczamy i kroimy w małe kawałki, a cebulę siekamy.
Krok 1 - Karkówka Zub3r'a foto
2
Karkówkę kroimy w plastry. Nacieramy solą i pieprzem. Następne obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony. Mięso przekładamy do garnka.
Krok 2 - Karkówka Zub3r'a foto
3
Dodajemy warzywa, pokruszone kostki i przyprawy. Zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy szałwię i tymianek i gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Karkówka Zub3r'a foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody i chwilę gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieję. Doprawiamy do smaku i dodajemy pozostałą zieleninę.
Smacznego!
Krok 4 - Karkówka Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 24.01.2014 17:17
taka aromatyczna jest super
Dorian 08.01.2014 18:06
pyszne miesko
IKrakowianka 21.11.2013 16:42
super przepis
Ewelina38 03.10.2013 10:04
jak dla mnie karkówka najlepsza jest z grilla ale taką też bardzo lubię :)
Łukasz15 19.09.2013 09:09
Przepyszne mięsko
Róża1 19.08.2013 08:27
pyszna pieczeń,palce lizać:-)
gosia1988 17.08.2013 08:22
fajny przepis; lubię karkówkę
Kulinarna Ja 17.07.2013 07:16
mięcho dla prawdziwego mężczyzny :)
IwonaDD 07.07.2013 10:15
nic innego jak się objadać do syta i palce oblizywać
Megg 06.07.2013 21:34
super taka karkóweczka
Pyszota 06.07.2013 17:20
fajna karkówka
adelajda 06.07.2013 17:14
lubię karkówkę dobrze upieczoną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak