Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka zawijana z warszem pieczarkowo-warzywnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki bez kości 50 dag
pieczarek 25 dag
papryki czerwonej 2 szt.
pomidory 2 szt.
cebuli 2 szt.
oliwa 50 ml
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zawijana z warszem pieczarkowo-warzywnym

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić. Przyrządzić marynatę: oliwę z oliwek wymieszać solą, białym pieprzem, papryką mieloną, suszonymi płatkami cebuli, tabasco oraz sokiem z cytryny. Dodać pokrojoną w plastry karkówkę, wymieszać i odstawić na kilka godzi do lodówki.

Warzywa pokroić w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pokrojone składniki przełożyć na patelnię, dodać sól, pieprz i podsmażyć do miękkości na masełku. Ostudzić.

Na plastry karkówki wyłożyć przygotowany farsz, delikatnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Smażyć tak długo, aby mięso było miękkie. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.03.2012 22:28
Pyszne
Misiek1 13.05.2011 11:18
podoba mi się ten przepis:)
Sarenka 18.04.2011 22:22
Bardzo apetyczne miesko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak