Karkówka zapiekana z warzywami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    4 kotlety
  • marchewka

  • cebula

  • przyprawa uniwersalna

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser żółty

    2 plastry
  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety umyć i wysuszyć po czym lekko rozbić. Przyprawić z obu stron pieprzem i przyprawą uniwersalną. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Podzielić na cztery części i ułożyć na kotletach. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na marchewce. Kotlety polać sosem. Ser pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na kotletach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 25.05.2015 01:34
pyszne mięsko do zjedzenia
marcia7 24.05.2015 16:33
cudowne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat