Karkówka zapiekana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    3 przyprawa
  • ser gouda

    30 dag
  • karkówka

    50 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry. Smarujemy dokładnie przyprawą do karkówki Prymat. Na blaszce układamy plastry karkówki. Układamy również plasterki cebuli. Posypujemy startym na dużych oczkach żółtym serem. Z papieru robimy rulonik i wkładamy tam majonez. Wyciskamy go ser. Zapiekamy Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 45 minut, aż ser się nam roztopi i nabierze złotej barwy. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 09.09.2012 20:33
pychota
olivka 06.09.2012 08:29
fajnie wyglada i napewno świetnie smakuje
agaK. 09.08.2012 19:51
świetne, bardzo mi się podoba:)
Puszcza 07.08.2012 12:14
uwielbiam karkowki pod kazda postacia
Margo1 30.07.2012 16:40
lubie karkówke , ale z serem nie robiłam
Pietruszka 24.07.2012 23:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat