Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka zapiekana z cebulką i serem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 700 g
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
cebula biała 1 szt
czosnek płatki
keczup 2 łyżki
ser żółty 100 g
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zapiekana z cebulką i serem

Karkówkę kroimy na plastry. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor . Na karkówce rozkładamy kilka płatków czosnku i przysmażoną cebulkę. Wszystko smarujemy keczupem. Przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy na jakiś czas do lodówki ( u mnie 12 godzin). Wstawiamy na nagrzanego do 190*C piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę 10 minut. Przed końcem zdejmujemy folię i posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu posypujemy świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 22.09.2014 05:28
Coś dla mnie.
berys18 21.09.2014 21:24
smaczny pomysł
Joannasz3190 21.09.2014 17:16
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak