Karkówka zapiekana w cebulce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    0,5 kg
  • cebula

    6 sztuk
  • ketchup

    6 łyżek
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka zapiekana w cebulce foto
Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy na kawałki. Nacieramy pieprzem i solą, oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w piórka. Do rękawa wkładamy mięso, oraz cebulę doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami oraz ketchupem.
Krok 2 - Karkówka zapiekana w cebulce foto
Dodajemy wodę i umieszczamy w piekarniku na ok 50 min. w temp. 190'C. Rękaw nakłuwamy w kilku miejscach. Mięsko powinno być miękkie i delikatne, a cebulka zarumieniona.
Krok 3 - Karkówka zapiekana w cebulce foto
Czas pieczenia może się wydłużyć w zależności od mięsa. Smacznego !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 27.05.2013 20:09
wygląda smakowicie :)
Bernadeta1 06.05.2013 00:13
bardzo smaczne mięsko na obiadek
fictor123 02.09.2012 17:27
mniam
RenataZ-et 20.08.2012 08:46
Super
Barbara33 19.08.2012 14:08
apetyczne
Betka 10.07.2012 07:56
pyszna;)
SYLKA 06.06.2012 21:07
rewelacja
mufinka79 02.06.2012 10:43
Dla mnie bomba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat