Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka zapiekana pod kołderką z sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
ser żółty 200 g
majonez 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku
słodka papryka do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka zapiekana pod kołderką z sera

karkówkę dzielimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i papryką, układamy w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym olejem
czosnek rozgniatamy, łączymy z majonezem, tak przygotowaną mieszanką smarujemy plastry karkówki, na każdym plastrze karkówki układamy plaster sera,
zapiekamy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 15.01.2012 12:30
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak