karkówka zapiekana pod kołderką z sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • ser żółty

    200 g
  • majonez

    5 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • słodka papryka do smaku

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę dzielimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i papryką, układamy w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym olejem
czosnek rozgniatamy, łączymy z majonezem, tak przygotowaną mieszanką smarujemy plastry karkówki, na każdym plastrze karkówki układamy plaster sera,
zapiekamy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SylwiaMagdaSabin 15.01.2012 12:30
musi byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat