Karkówka zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    8 plastry
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • masło

    1/4 szklanka
  • ser żółty

    1 szklanka
  • szczypiorek

    1/4 szklanka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka zapiekana foto
Plastry karkówki posmarować olejem z obu stron, oprószyć solą i pieprzem. Piec w piekarniku przez 6 minut z każdej strony, do całkowitego upieczenia.
Krok 2 - Karkówka zapiekana foto
W tym czasie zmieszać starty ser z miękkim masłem i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Karkówka zapiekana foto
Masą posmarować mięso.
Krok 4 - Karkówka zapiekana foto
Zapiec w piekarniku.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Lidzia
Karkówkę można zastąpić szynką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 07.07.2014 07:57
karkówka świetna :)
gibli 05.06.2014 12:04
Pyszne mięsko)
Kejti 01.06.2014 23:37
Chętnie skosztuję :-)
Pani Domu 31.05.2014 16:32
pyszne mięsko
Czyki 31.05.2014 14:09
Jak smacznie to podałaś :)super taka karkówka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat