Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka zapiekana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 8 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1/4 szklanka
ser żółty 1 szklanka
szczypiorek 1/4 szklanka
olej

Porada

Karkówkę można zastąpić szynką.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zapiekana

Kroki postępowania

1
Plastry karkówki posmarować olejem z obu stron, oprószyć solą i pieprzem. Piec w piekarniku przez 6 minut z każdej strony, do całkowitego upieczenia.
Krok 1 - Karkówka zapiekana foto
2
W tym czasie zmieszać starty ser z miękkim masłem i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2 - Karkówka zapiekana foto
3
Masą posmarować mięso.
Krok 3 - Karkówka zapiekana foto
4
Zapiec w piekarniku.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Karkówka zapiekana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.07.2014 07:57
karkówka świetna :)
gibli 05.06.2014 12:04
Pyszne mięsko)
Kejti 01.06.2014 23:37
Chętnie skosztuję :-)
Pani Domu 31.05.2014 16:32
pyszne mięsko
Czyki 31.05.2014 14:09
Jak smacznie to podałaś :)super taka karkówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak