karkówka zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    kg 0,5
  • pieczarki

    dkg 20
  • cebula

    szt 2
  • majeranek

    łyżka 1
  • majonez

    łyżka 4
  • keczup

    łyżka 4
  • ser żółty

    dkg 20
  • Czosnek suszony Prymat

    łyżka 1
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    łyżka 2
  • papryka czerwona

    szt 1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę pokrój na plastry, posyp przyprawami.Odstaw na godzinę.Obsmaż na oleju, ułóż w formie żaroodpornej.
Piecz godzinę w temp.ok 170 stopni, następnie majonez i keczup wymieszaj posmaruj karkówkę, paprykę pokrój na cienkie paski, cebule i pieczarki na plasterki, obłóż mięso i piecz około 20 minut, posyp serem i zapiecz do roztopienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 15.05.2014 09:49
smaczne mięsko
PIOTR11 27.03.2014 08:54
smacznie zrobione mięso
Beata23 02.03.2014 09:34
świetny pomysł na obiad
IKrakowianka 31.10.2013 20:17
świetny pomysł na pyszne danie
Pietruszka 23.10.2013 10:34
pyszne mięsko
Kasia36 15.10.2013 23:33
Smaczne mięso
w mojej kuchni 07.10.2013 21:29
pyszności pyszne...
Róża1 03.09.2013 11:15
pyszne danie:-)
m1monika 26.07.2013 08:15
oj to musi być pyszne!!!
gacopierz23 24.07.2013 22:26
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat