Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami z szybkowaru

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 3-4 porcje
fenkuł 1
cebula 1
marchew 2
pieczarki 100 g
majeranek
chili
sól
pieprz
chili suszona 1 sczypta
bulion 1,5 szkl
grzyby suszone 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami z szybkowaru

Karkówkę pokroić w plastry, przysmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni lekko natłuszczonej.
posypać odrobiną soli i pieprzu.
Na dno szybkowaru położyć pokrojony niezbyt drobno fenkuł, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną na plasterki marchewkę, pokrojone w plasterki pieczarki, posypać solą, pieprzem , chili , suszonymi grzybami, majerankiem , na wierzchu ułożyć karkówkę, razem z tłuszczem na którym się smażyła, podlać bulionem. Zamknąć szybkowar szczelnie i wstawić na ogień, od momentu zagotowania odmierzyć 30 min i wyłączyć ogień. Odstawić na ok 10 min. W międzyczasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z pora , marchewki i jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 08.11.2013 00:49
Karkówka duszona z takimi warzywami i przyprawami jest znakomita .
Łucja 07.11.2013 22:00
pyszna, zjadłabym :)
Anna133 07.11.2013 20:49
uwielbiam takei dania ;)
Konczi 07.11.2013 19:53
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak