Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z rozmarynem i miodem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
cebula czerwona 2
jabłka 2
rozmaryn 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat pół
marchew 1
wino czerwone wytrawne 150 ml
woda 0,5 szkl
sól
pieprz
majeranek
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z rozmarynem i miodem

Mięso oczyścić umyć, na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu położyć mięso i obsmażyć na rumiany kolor ze wszystkich stron. Dodać obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone jabłka, marchewkę i cebulę pokrojoną w piórko i rozmaryn. Podlać winem dodać szczyptę majeranku, posiekaną papryczkę sól i pieprz. Dusić pod przykryciem, dolewać wodę. w połowie duszenia dodać miód i wymieszać lekko. Dusić ciągle aż do miękkości.
Wyjąc mięso, sos zmiksować blenderem i dodać 2 łyżki śmietany. Podgrzać.
Mięso pokroić na plastry podawać z pure ziemniaczanym i marynowaną dynią lub inną marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 12.02.2013 09:31
pycha
Pyszota 12.02.2013 08:55
pyszna
kasienka23 12.02.2013 08:47
prezentuje się świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak