Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z rodzynkami i morelami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 700 g
masło klarowane 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
rodzynki 2 łyżki
morele suszone 8 szt
woda 3/4 szklanki
sól i pieprz

Porada

Gorące kotlety, polane sosem z rodzynkami i morelami podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z rodzynkami i morelami

Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1 cm . Rozbić lekko każdy kotlet, posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić lekko kotlety z każdej strony, a następnie
przełożyć je do rondla, podlać wodą, lekko posolić i dusić na wolnym ogniu około 45 minut.
Po tym czasie dodać drobno pokrojony czosnek, rodzynki i morele. Dusić kolejne 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.05.2015 07:40
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak