Karkówka z piekarnika

Karkówka z piekarnika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1,5 kg
  • czosnek

    5 ząbków
  • przyprawy

    4 łyżeczki ( przyprawa do mięs)
  • miód prawdziwy

    1 łyżeczka
  • olej

    0,5 szklanki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    1,5 łyżeczki
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karkówka z piekarnika

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka z piekarnika foto
Liście laurowe pokruszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski, dodać olej, przyprawę, miód, kminek, sól. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Krok 2 - Karkówka z piekarnika foto
Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Krok 3 - Karkówka z piekarnika foto
Przed pieczeniem mięso oprószyć mieloną wędzoną papryką.
Krok 4 - Karkówka z piekarnika foto
Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Krok 5 - Karkówka z piekarnika foto
Piec w temp 170 stopni około 40 minut. Następnie rozciąć rękaw, polać sosem i piec około 70-80 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:36
lubię na kanapkę
adelajda 29.06.2017 15:28
Pyszne mięsko
w mojej kuchni 29.06.2017 13:51
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat