Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z piekarnika
Z tego przepisu dowiesz się jak w łatwy sposób zrobić przepyszną, bardzo delikatną i soczystą karkówkę z piekarnika.
- jak marynować karkówkę?
- ile piec karkówkę w piekarniku?
- z czym podawać karkówkę z piekarnika?
Karkówka z piekarnika znakomicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz podać ją na obiad lub kolację, a także na śniadanie czy lunch do pracy. Duża porcja mięsa starczy na posiłek dla wielu osób!
Ząbki czosnku obieramy i przekrajany na pół. W karkówce nożem robimy otwory i wciskamy kawałki czosnku.
W miseczce mieszamy dokładnie wszystkie składniki i powoli dolewamy oleju, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C i wstawiamy mięso. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni C i pieczemy jeszcze przez co najmniej godzinę.