Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
majonez 4 łyżeczki
cebula 1 sztuka
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
olej 4 łyżki
sól
pieprz
Marynata do mięs klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z piekarnika

Mięso posyp przyprawami, polej olejem i wstaw na 1,5 godziny do lodówki, aby mięso zię zamarynowało. Cebulę pokrój w piórka. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż mięso, posmaruj majonezem i ułóż na nim cebulę. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika na 45 minut. Po 35 minutach połóż na mięsie ser żółty i już nie przykrywaj, wstaw jeszcze do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2012 13:52
pychota takie mięsko
Habibi 03.09.2012 04:04
Pyszne musi być takie mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak