Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami w zalewie

5.0
(144)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1,5 kg
pieczarki 500 g
cebula 2 duże
Kucharek przyprawa uniwersalna do obsypania
pieprz do obsypania
olej do smażenia

Zalewa

ocet 6 łyżek
cukier 5 łyżek
przecier pomidorowy 6 łyżek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 4 łyżki
woda letnia 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami w zalewie

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster obsypać Kucharkiem i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto
2
Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 2 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto
3
Pieczarki pokroić w plasterki, cebule w krążki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę cebuli i pieczarek.
Krok 3 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto
4
Następnie ułożyć mięso i przykryć pozostałymi pieczarkami i cebulą.
Krok 4 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto
5
Składniki zalewy dokładnie wymieszać i polać nim mięso z pieczarkami.
Krok 5 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto
6
Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 190 stopni i zapiekać ok. 1,5 godziny.
Krok 6 - Karkówka z pieczarkami w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.08.2015 09:01
Same pyszności
mysza620 15.06.2015 22:42
wygląda super
Łukasz15 15.06.2015 21:56
Bardzo apetyczna
mirosława4 15.06.2015 18:49
zapowiada się smacznie , warto wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak