Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
pieczarki 70 dag
żurawina suszona 2 garście
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami i żurawiną

Kroki postępowania

1
Karkówkę obsypać przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Pokroić na 1 cm kotlety. Można lekko rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Karkówka z pieczarkami i żurawiną foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć karkówkę z obu stron.
Krok 2 - Karkówka z pieczarkami i żurawiną foto
3
Gorącą przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Karkówka z pieczarkami i żurawiną foto
4
Na mięsie ułożyć pokrojone na kawałki pieczarki, posypać żurawiną.
Krok 4 - Karkówka z pieczarkami i żurawiną foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 1 godziny.
Krok 5 - Karkówka z pieczarkami i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 31.01.2016 10:49
pyszna karkoweczka
ilka01 31.01.2016 10:49
pyszności :)
Łukasz15 30.01.2016 23:45
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak