Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami i cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
przyprawa do potraw do mięs
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
cukier 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
ocet 2 łyżki
woda 7 łyżek
majeranek
bazylia
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami i cebulką

Karkówkę kroimy w plastry grubości ok. 1 cm. Posypujemy ulubioną przyprawą do mięs i odstawiamy na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju z obu stron. Przygotowujemy zalewę: przyprawę w płynie, ocet, cukier, koncentrat, wodę oraz zioła dokładnie ze sobą mieszamy. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę, cebulę w piórka. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na karkówce układamy pieczarki, cebulę i całość polewamy zalewą. Przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.12.2015 08:07
wspaniałe danie
gusia1000 10.11.2015 19:35
Dobre mięso.
Jagódka77 07.10.2015 20:03
wyśmienite danie
Pani Domu 15.09.2015 08:17
lubię taki obiad
JulkaTomeczek 15.09.2015 08:00
Smaczne danie
Skotka 14.09.2015 22:24
Smaczne mięsko:)
MałaMi89 14.09.2015 21:50
Takie to ja lubię :)) smacznie :)
mirosława4 14.09.2015 21:17
smaczne danie
IKrakowianka 14.09.2015 21:16
świetne danie!
pajbek 14.09.2015 21:08
Proste a pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak