Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ketchup
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami

Karkówkę myjemy, kroimy w plastry. Posypujemy ziołami. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Do naczynia wlewamy 3 łyżki oleju układamy pierwszą warstwę mięsa na to pieczarki i ketchup, Kładziemy drugą warstwę mięsa i polewamy ketchupem. Pieczemy 1h w 180 stopniach. Po pół godziny dorzucamy resztę pieczarek. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 01.12.2011 11:40
to musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak