Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieca

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 7 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pieczarki 1/2 kg
śmietana 30% 400 ml
keczup pikantny 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieca

Kroki postępowania

1
Plastry karkówki przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu.
Krok 1 - Karkówka z pieca foto
2
Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w plasterki , a następnie układamy na mięsie.
Krok 2 - Karkówka z pieca foto
3
Mieszamy śmietanę kremówkę z pikantnym keczupem tak aby się połączyły
Krok 3 - Karkówka z pieca foto
4
Powstałym sosem zalewamy mięso z grzybami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny . Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 4 - Karkówka z pieca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.04.2017 08:30
bardzo smaczne mięsko
dodi 21.04.2017 10:22
pyszne jedzonko
mirosława4 21.04.2017 09:33
zjadłabym :)
Franciszek 21.04.2017 01:14
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak