Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z kaszą jęczmienną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
kasza jęczmienna 0,7 kg
cebula 3-4 szt
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 szt
żurawina suszona 100 g
rodzynki 100 g
bulion warzywny 1,5 l
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kaszą jęczmienną

Karkówkę kroimy w plastry, nacieramy z obydwu stron przyprawą do karkówki, chwilkę smażymy.
Suchą kaszę mieszamy z żurawiną i rodzynkami.
Cebulkę chwilkę podsmażamy na patelni.
W brytfance układamy na przemian - trochę kaszy z dodatkami, usmażoną karkówkę, kaszę, karkówkę oraz kaszę - na górę dodajemy zeszkloną cebulkę.
Zalewamy wszystko bulionem.
Pieczemy w piekarniku w temp. ok.150-180 st.C ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.02.2015 22:19
smaczne danie
Margo1 01.10.2014 08:31
Bardzo często robię taki obiad tylko daję fileta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak