Karkówka z kapustą kiszoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • sok pomarańczowy

    1 litr
  • przyprawy

  • ananas z puszki

    1 szt.
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całą karkówkę przyprawić przyprawami, najlepiej na noc. Następnie wyłożyć do brytfanny, przykryć kapustą kiszona i zalać ok.1 szkl. soku pomarańczowego. Dusić pod przykryciem ok.1,5 godz.Kapustę odgarnąć na boki. karkówkę naciąć na 2/3 grubości i miedzy plastrami włożyć pokrojone w kostkę ananasy . Uzupełnić jeżeli mało wywaru sokiem z ananasa i jeszcze zapiec ok 20 minut. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat