Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grzybkami i sałatka z bobu.
Karkówkę rozbić nieco młotkiem posmarować musztardą skropić octem balsamicznym i posypać pieprzem, kolendrą i majerankiem. Odstawić gdyż smażyć będziemy ją na końcu.
Ugotować w tym czasie kilka ziemniaczków. Obrać bób, dodać do niego pokrojoną marchewkę posiekaną cebulę, skropić sokiem z cytryny, dodać zioła i doprawić dodając paprykę w oliwie.
do smaku posolić na końcu.
Grzybki podlać mlekiem i gotować ok 15 min. Pod koniec dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i estragonem, lekko odparować. Gotowe odstawić pod przykryciem.
Karkówkę smażyć na rozgrzanej patelni po 3- 4 minuty z każdej strony.
Podawać z sałatką, grzybkami, ziemniaczki posypać koperkiem i polać tłuszczem ze smażenia karkówki.