Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla z korzennej marynaty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
czosnek 6 ząbków
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek

Mięso

karkówka 1 kg
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla z korzennej marynaty

Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miseczki wsypać wszystkie suche przyprawy , czosnek i oliwę - dokładnie wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry Karkówkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić w 2 cm plastry (można delikatnie rozbić). W każdy plaster wmasować marynatę. W naczyniu układać warstwami natarte przyprawami mięso i cebulę. Wstawić do lodówki na min. 3 h. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania. Układać na ruszcie i grillować ok 10 min na każdej ze stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak