Karkówka z grilla w pomidorowej marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynatra

  • sok pomidorowy

    150 ml
  • pomidor

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula

    2 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

mięso

  • karkówka

    80 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z sokiem pomidorowym. Dodać ziele angielskie oraz majeranek , paprykę i posolić. Cebule pokroić w plastry i zalać powstałym sosem. Mięso pokroić w plastry i włożyć do marynaty. Marynować ok 10 godzin. Grillować na rozgrzanym ruszcie albo na tackach aluminiowych po ok 6 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 15.09.2015 16:18
pyszności do zjedzenia
RenataZ-et 15.09.2015 13:25
bardzo apetyczne mięsko
Aleksandra/Olcia 15.09.2015 13:01
uwielbiam mniam
Mniam 15.09.2015 11:05
Taką karkówkę zjadłabym ze smakiem. Pysznie przygotowana :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat