Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla bardzo ostra

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 500 g

Marynata

ketchup pikantny 4 łyzki
musztarda dijon 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla bardzo ostra

Czosnek zgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Dokładnie wymieszać. Karkówkę pokroić na 1,5 cm. plastry. Przygotowana marynatą zalać mięso i odstawić na ok. 24 godziny do lodówki. Następnie mięso kłaść na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.09.2015 19:11
zjadłabym kawałek
Bernadeta1 01.09.2015 18:37
ostre smaki to moje smaki, pychota
gosia561 01.09.2015 18:35
cudowna na jesienny grill

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak