karkówka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • musztarda

    1 łyżka
  • czosnek

    4 ząbki
  • sok z cytryny

    1
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy. następnie przygotowujemy marynatę. łączymy ze sobą olej,musztardę, sok z cytryny, czosnek, miód i zioła. dokładnie mieszamy. mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy na 4 godziny w chłodne miejsce. następnie smażymy na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 14.05.2013 21:43
przepis na czasie , chętnie skorzystam
IlonaAlbertos 15.10.2010 13:05
Uwielbiam taką karkóweczkę, smaczna, dobrze doprawiona, po prostu pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat