Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1
  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokrój na plastry o szerokości 1-1,5 centymetra. Cebulę pokrój na cienkie plasterki. Mięso posyp obficie przyprawą do grilla Prymat, solą i pieprzem do smaku. Włącz grill elektryczny. Poukładaj na nim mięso i plastry cebuli. Nie dodawaj żadnego tłuszczu. Smaż ok. 25 minut, co jakiś czas obracając kawałki karkówki.

Podawaj z frytkami i keczupem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat