Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • Pieprz biały mielony Prymat

    1,5 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • olej

    4 łyzki
  • masło

    5 dag
  • musztarda

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • karkówka

    6 bez kości
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać natrzeć papryką ,i czosnkiem granulowanym. Masło rozpuścić połaczyć z pozostałymi składnikami marynaty i olejem wymieszać wszystko razem ,posmarować kotlety z obu stron ,następnie włożyc na 3 godziny do lodówki ,potem wyjąć i ułożyć na aluminiowej tacce i piec na bardzo mocno rozgrzanym ruszcie od czasu do czasu odwracając na drugą stroną aż mięso bedzie miekkie.Podawać z dowolnym dipem np czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 18.09.2013 15:20
moje ulubione mięsko z grilla
mela25 23.07.2013 13:51
smakowite mięsko
Megg 28.05.2013 19:02
rewelacyjna karkóweczka :)
bogusia19 28.05.2013 15:24
bardzo dobra
dodi 28.05.2013 15:19
uwielbiam taka karkóweczke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat