Karkówka z grilla.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczku b/k

    10 plastrów
  • cebula

    1 szt
  • ząbków czosnku - dużych

    5 szt
  • oliwy

    3/4 szkl
  • octu balsamicznego

    2 łyżki stołowe
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć i osuszyć karkówkę. Cebulę i czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub bardzo drobno posiekać. Rozetrzeć z dużą szczyptą soli. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać cebulę z czosnkiem. Plastry karkówki moczyć w marynacie i posypać każdy z obu stron przyprawą do karkówki. Ułożyć mięso w dowolnym naczyniu i zalać pozostałą marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Osączyć z zalewy i piec na grillu z obydwu stron. Mięso jest na prawdę bardzo soczyste i smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 17.06.2012 20:18
Karkówka z grilla jest po prostu wspaniała!
patusia 22.05.2012 19:22
pyszna
maciek7 08.10.2011 19:53
pycha
angelika14 25.09.2011 18:09
pysznosci
eli_555 03.09.2011 23:22
pychotka
Sarenka 31.07.2011 07:03
Jak ja lubie karkóweczke, czas na grilla!
czekoladka_m 15.07.2011 12:49
Uwielbiam karkówkę z grilla:)
rosik93 23.08.2010 01:08
pycha
SmacznaPyza 20.07.2010 10:43
mniamciu! to kiedy ten grill???

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat