Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grila

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos
kolendra 0,5 pęczka
sok z cytryny 20 ml
sok z pomarańczy 20 ml
orzeszki ziemne solone 100 g
jogurt naturalny 100 ml
kurkuma ćwierć łyżeczki
karkówka 150 wieprzowa bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grila

Sos
cebulę obrać, posiekać, dodać pozostałe składniki, przyprawy i dokładnie wymieszać. Mięso pobić tłuczkiem, wymieszać z sosem i odstawić do lodówki na 1/2 godz. Posiekać drobno orzeszki i wymieszać je z jogurtem, sosem sojowym, kurkumą i sokami. Doprawić solą. Kolendrę posiekać. Mięso grillować 20 minut, podawać posypaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak