karkówka z grila

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda delikatesowa

  • olej rzepakowy

  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1-2 przyprawa
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry, każdy delikatnie rozbic tłuczkiem. Mieso z obu stron nasmarować musztardą i posypać przyprawą do grila. Odstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przed pieczeniem każdy kawałek mięsa posmarować olejem. Piec na grillu z obu stron. Po kilka minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 16.09.2013 07:59
mniam mniam
olkaaa 21.08.2013 07:54
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat