Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z dzika

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy pomysł na dziczyznę! Pyszny przepis na marynatę- doskonale smakuje z ziemniaczkami i lekką sałatką.

Składniki:

Lista składników

dziczyzna 0,5 kg
sól

Marynata

wino czerwone wytrawne 150 ml
oliwa 50 ml
Musztarda francuska Prymat 1 lyżka
estragon 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
Owoc jałowca cały Prymat 10 ziaren
rozmaryn świeży
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
czosnek 2 ząbki

Porada

Polecany rodzaj dziczyzny - karkówka z dzika

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z dzika

Karkówkę z dzika pokroić w plastry i delikatnie rozbić.
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty, po czym wymieszać w naczyniu z karkówką.
Odstawić do lodówki na 24-48 godzin.
Grillować po 3-4 min z każdej strony, pod sam koniec oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.02.2015 21:17
bardzo smakowita
Kuchnia Marty 06.02.2015 20:26
Super przepis!
Kolorowa 06.02.2015 19:28
uwielbiam dziczyznę ;)
barbara11561 06.02.2015 17:35
świetne mięsko:)
Ania321 06.02.2015 17:33
zjadłabym z przyjemnością :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak