Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka wieprzowa pieczona z kminkiem.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbkow
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek 1 łyżka
karkówka 1 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka wieprzowa pieczona z kminkiem.

Mięso umyć, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem i opruszyć kminkiem, odłożyć na 5-6 godzin w chłodne miejsce. Po kilku godzinach mięso zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika i piec około póltorej godziny w temp. 190 stopni. Po upływie 1 godz. rozciąć folię, oblać powstałym tłuszczem i dopiec. Podawać na zimno lub z sosem na gorąco z dodatkiem surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 10.01.2014 09:57
proste szybkie i dobre
czekoladka_m 03.05.2013 19:17
Ale pysznie wygląda!!
Iwusia 01.05.2013 20:51
dobre mięsko
zuzanna_z 28.05.2012 11:54
bardzo smaczna
anulka69 27.04.2012 09:19
pyszna
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:19
pycha
MAR3STA 13.02.2011 09:46
to coś dla mnie;)
madagaskar 26.12.2010 14:17
mniam mniam
Margo1 09.12.2010 07:47
ja też , apetyczna
Monika193
Monika193 06.12.2010 20:08
jest świetna, uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak