Karkówka wg ślubnego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    0,5kg
  • wegieska pasta z papryki

  • musztarda cebulowa

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kawałek karczku taki ponad poł kg rozciał otrzymuja długi płat.. jakim cudem to zrobił nie wiem.. podobno kiedys ogladał Pascala i on w ten sam sposob potraktował swoje mieso poczym je posmarowal czyms, zwinał i upiekł.. małżonek zrobił tak samo.. do smarowania uzył wegieskiej pasty z papryki, do tego musztardy cebulowej, czosnku, soli, pieprzu, oliwy z oliwek z dodatkiem chili, zwinał mięso jak roladę sciskajac mocno, z gory posypał ziołami tymiankiem i prowansalskimi i włozył do naczynia zarodpornego delikatnie tylko posmarowanego oliwą na 200st. przez 30 minut a potem na 150st przez kolejne 40 min. karczek sie pieknie wytopił, był kruchy i miał pomarańczowy od srodka kolor. I nawet sie nie rozpadł przy krojeniu.
Podał z ziemniakami i pomidorami z feta i pieprzem ziołowym.
Jak to dobrze miec w domu gotujacego ślubnego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna146 22.08.2011 07:18
pysznie wygląda
mala2021 19.11.2010 14:01
wygląda super
Zoso 21.09.2010 12:16
łądnie wygląda
iwa643 22.06.2010 07:18
no ciekawe
iwa643 22.06.2010 07:18
no ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat