Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka we własnym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

karkówka 1 kg
cebula 2 szt
sól 1łyżka
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia 10 dkg

zaczepka:

śmietana 18-procentowa 100 ml
mąka pszenna 3 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka we własnym sosie

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki .
Krok 1 - Karkówka we własnym sosie foto
2
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Karkówka we własnym sosie foto
3
Mięso umyć ,pokroić w grubsze plastry ,można lekko rozbić.
Krok 3 - Karkówka we własnym sosie foto
4
Rozgrzać patelnię dodać tłuszczu i opiec mięso z jednej
Krok 4 - Karkówka we własnym sosie foto
5
I drugiej strony.
Krok 5 - Karkówka we własnym sosie foto
6
Dodać cebulę, liść laurowy,ziele angielskie, podsmażyć z cebulą.
Krok 6 - Karkówka we własnym sosie foto
7
Przełożyć do rondla i podlać wodą.
Krok 7 - Karkówka we własnym sosie foto
8
Przyprawić solą , dodać kostkę,dusić na małym ogniu do miękkości pod przykryciem.
Krok 8 - Karkówka we własnym sosie foto
9
Zrobić zaczepkę z mąki i śmietany i zagęścić sos ,całość wymieszać i przyprawić do smaku.
Krok 9 - Karkówka we własnym sosie foto
10
Podawać z ziemniakami i sałatką dowolną.
Krok 10 - Karkówka we własnym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.05.2015 13:41
pyszne mięsko;)
cooked 14.05.2015 17:18
też lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak