karkówka w zupce cebulowej z pieczonymi ziemniaczkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka cebulowa w proszku

  • cebula biała

  • śmietana

  • ser żółty

  • sól

  • pieprz

  • ziemniaki

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do małej śmietany wsypujemy opakowanie zupki cebulowej w proszku i tarkujemy żółtego sera.

Tak przygotowanym sosem obtaczamy porcję kotletową karkówki i wkładamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Obok karkówki zazwyczaj układam jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaczki i cebulkę pokrojoną według uznania przyprawione przyprawą uniwersalną. Wszystko razem zapiekamy najpierw pod przykryciem ok. 35 minut, a później bez przez jeszcze około 20 minut : )

smacznego : )

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emylka86 15.09.2012 10:54
oczywiście karkówkę można poobtaczać przyprawami dzien wcześniej i wstawić do lodówki, by porządnie przeszła.
Gosia20 30.04.2012 11:26
zrobię dzisiaj...ale mi ochoty narobiłaś mmmm
emylka86 17.02.2012 18:43
wtedy się zapiecze lepiej : )pod przykryciem będzie się cały czas dusić
Iza10 17.02.2012 18:37
konieczne jest gotowanie bez przykrycia ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat