Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ziołach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

oliwa 3 łyżki
rozmaryn świeży kilka gałązek
majeranek kilka gałązek
Musztarda miodowa Prymat 5 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
czosnek 3 ząbki

Mięso

karkówka wieprzowa 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ziołach

Mięso umyć i pokroić w 1,5 cm plastry, delikatnie rozbić.
Przygotować marynatę:
Zioła posiekać na większe kawałki, czosnek pokroić w plasterki. Zioła i czosnek połączyć z oliwą, musztardą, przyprawami.
Każdy plaster karkówki natrzeć marynatą i odstawić na min 1 h w chłodne miejsce.
Po tym czasie delikatnie oczyścić mięso z nadmiaru marynaty.
Mięso ułozyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 1 h. Można też przygotować mięso na grillu.
Po upieczeniu udekorować mięso gałązkami rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.03.2016 16:38
pyszne mięsko
Margo1 18.06.2015 20:03
Jaka apetyczna karkóweczka
mariuszek8 16.06.2015 20:47
przesmaczna i widać, ze taka soczysta!
luna76 16.06.2015 14:34
Pyszności!!! Mniam!!! :)
W poszukiwaniu inspiracji 16.06.2015 14:31
Pychotka ;) Wpadam na obiad :)
Franciszek 16.06.2015 11:00
Lubie takie mięcha
Pani Domu 16.06.2015 10:50
wygląda bardzo ładnie i bardzo smacznie
Ewelina1991 16.06.2015 10:19
świetna karkówka
Aleksandra/Olcia 16.06.2015 09:53
pycha mięsko
bertpvd 16.06.2015 09:34
oj to musi być pyszne :)
Motorek 16.06.2015 09:21
smaczne mięsko
Iwusia 15.06.2015 23:45
ale smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak