Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ziołach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
kolendra 1 łyżeczka
kozieradka 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 3 łyżki

Mięso

karkówka wieprzowa 1 kg

Dodatkowo

woda 150 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ziołach

Karkówkę pokroić w plastry. Wszystkie przyprawy wymieszać razem i oprószyć karkówkę z każdej strony. Zalać olejem i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Rozgrzać patelnie. Ułożyć plastry karkówki i przysmażyć z każdej strony. Zalać wodą i przykryć przykrywką. Dusic ok. 1 godziny na małym ogniu. Po tym czasie,gdy woda wyparuje, karkówka będzie już gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.03.2015 10:07
wygląda bardzo smacznie
paulette17 13.03.2015 13:30
I też tak smakuje :)
VioletoweKucharzenie 13.03.2015 11:48
wygląda apetycznie
iziona 12.03.2015 18:04
Apetyczny kawał mięsa
Franciszek 12.03.2015 17:43
Szybkie danie i smaczne
w mojej kuchni 12.03.2015 17:36
pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak