Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 600 gram
cebula 4 sztuki
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry.
Krok 1 - karkówka w sosie własnym foto
2
Ze wszystkich przypraw i kilku łyżek oleju robimy pastę którą nacieramy karkówkę.
Krok 2 - karkówka w sosie własnym foto
3
Następnie mięso obsmażamy na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - karkówka w sosie własnym foto
4
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do woreczka do pieczenia wkładamy połowę cebuli, mięso i pozostałą cebulę . Podlewamy szklanką wody. zawiązujemy worek.
Krok 4 - karkówka w sosie własnym foto
5
Mięso pieczemy ok 1,5 godziny w 180 stopniach.
Krok 5 - karkówka w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.01.2017 18:57
Pyszne mieso w najprostrzej wersji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak